6-6-2024 Waagplein Concert in Groningen

6-6-2024 Waagplein Concert in Groningen

Winkelen in de stad lopen intussen genieten van live muziek. Dit kan op koopavond 6 juni met Looft den Heer Boornbergum, vrijdagmiddag 7 juni en zaterdagmiddag 8 juni.

In het kader van het muziekfestival Groningen Brass Experience zijn er diverse buitenoptredens gepland in het centrum van Groningen en de wijken. Zo geeft Looft den Heer Boornbergum op het Waagplein een concert op donderdag 6 juni van 19.00 – 20.00 uur. Op vrijdagmiddag optredens in Paddepoel, Reitdiephaven en het centrum van Groningen en op zaterdagmiddag optredens in Lewenborg, Westerhaven, Sontplein, Helperplein, Ten Boer en Harenop. (Op de website www.groningenbrass.com is terug te vinden wie wanneer waar speelt.) De buitenoptredens worden georganiseerd in samenwerking met de Groningen City Club.

De Groningen Brass Experience vind plaats van 5 tot en met 9 juni en staat garant voor 5 mooie dagen vol met muziek, gezelligheid en acts. Internationale en nationale artiesten zijn te zien tijdens concerten in SPOT/ de Oosterpoort Groningen, DNK Assen en Huize Maas Groningen. Daarnaast zijn er diverse optredens van deze topartiesten in het centrum en in de wijken van Groningen en zijn op zondag lokale verenigingen te zien in stad en Ommeland. Het hele programma is te zien op www.groningenbrass.com/events

Wat is er nog meer te doen tijdens dit muziekfestival?

  • Opening op woensdag 5 juni door het Saxofoonkwartet van het conservatorium o.l.v. Femke IJlstra bij het Gasunie Gebouw.
  • Educatief concert op donderdag 6 juni van defensieorkest KMKJWF samen met een Groot Jeugdorkest uit Groningen en Drenthe in DNK Assen.
  • Sidral Brass Band uit Spanje en de BRASSers uit Duitsland zetten samen op vrijdag 7 juni Huize Maas op zijn kop.
  • Dutch Open Brass Band Championships op zaterdag 8 juni bij SPOT/de Oosterpoort met bands uit de 2e, 1e en Kampioensdivisie uit NL, D en B.
  • Ommelandconcerten in Grolloo, Boertange, Vries, Haren, Grijpskerk. Lokale orkesten geven gezamenlijk concerten met topartiesten en bands die bij Groningen Brass Experience te gast zijn.

Naast deze professionele bands, zijn er diverse soloartiesten te gast, zoals

  • Margaret Antrobus (bariton en dirigent) uit Noorwegen
  • Owen Farr (althoorn) uit het Verenigd Koninkrijk
  • Russell Gray (dirigent en cornettist) uit het Verenigd Koninkrijk,
  • Olivier Haas (euphonium en trombone) uit België

Kortom een festival met muziek voor iedereen wat wils, van winkelend publiek tot fanatieke brassfans. Het volledige programma is te vinden op groningenbrass.com. Voor sommige onderdelen is er kaartverkoop. Wil je het niet missen? Bestel dan nu je kaarten via de website.

Reacties zijn gesloten.